به گزارش مشرق، محمد دریایی درباره برنج سبوس دار, اظهار داشت: برنج دارای چندین لایه است که در مرحله آسیاب برای سفید کردن آن لایهها برداشته و در نتیجه صیقل داده شده و سفید میشود.
به گفته وی این کار موجب از بین رفتن تمام خواص غذایی برنج میشود و ویتامین B1 یا تیامین که در پوسته برنج وجود دارد با جدا کردن پوسته از برنج پنج ششم(6/5) ویتامین B1 آن از بین میرود و فقط یک ششم(6/1) B1 در دانههای برنج باقی میماند.
این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی ادامه داد: کسانی که میخواهند ویتامین B1 بیشتری به بدن آنها برسد از برنج سبوس دار استفاده کنند.
دریایی گفت: برنج سبوس دار یک غله کامل است و در مرحله لایه برداری تنها پوسته خشبی آن برداشته میشود. به صورتی که ارزش غذایی در ابن غله کاملا حفظ میشود, برنج سبوس دار نسبت به برنج سفید دارای فیبر بیشتر و مواد معدنی، روی، منیزیم و .... است.
وی اضافه کرد: هر نیم لیوان برنج سبوس دار حاوی 108 کالری است. برنج سبوس دار فاقد چربی، کلسترول، گلتون و سدیم است و هضم آن بسیار آسان است.
این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی افزود: برنج ذاتا دارای طبیعتی سرد است، در دو سه نسل گذشته اکثر غذای مردم آبگوشت و نان گندم بود و ماه یکبار برنج مصرف میشد اما متاسفانه اکثر غذای مردم تبدیل به برنج شده و طبع مردم از گرمی به سردی تغییر کرده است پس بهتر است در هنگام طبخ برنج(کته) شوید، شنبلیله یا زیره به آن اضافه شود و اساسا سبزی پلو، باقلا پلو و لوبیا پلو بهتر از پلوی ساده(چلو) است.
دریایی یاداور شد: برنج قهوهای را میتوان خالص یا با یک پیمانه برنج سفید مخلوط کرده و به صورت کته با روغن زیتون مصرف کرد؛ لازم به توضیح است امروزه در کشورهای جهان پزشکان مصرف برنج قهوهای را برای بسیاری از بیماریها تجویز میکنند.